Asielhonden een nieuw thuis geven

Wilt u graag een nieuwe hond gaan aanschaffen? Dan kunt u natuurlijk direct naar een fokker toegaan of een puppy nemen die pasgeboren is. Maar wat ook nog een optie is, is een asielhond aan te schaffen uit het asiel. Asielhonden snakken en verlangen naar een goed, veilig en liefdevol huis waar ze zich echt thuis voelen. U denkt misschien bij een asielhond aan een hond die agressief is of niet handelbaar, maar niets is minder waar. Asielhonden kunnen bijvoorbeeld afkomstig zijn uit een gezin waarvan het baasje is overleden. Ook kan het voorkomen dat het baasje te weinig tijd had. Dit hoeft niets te maken te hebben met het karakter of het gedrag van de hond! 

Verzorging en aandacht in het asiel

Een dier die naar het asiel wordt gebracht wordt bij binnenkomst eerst meestal twee weken in quarantaine geplaatst. Zo kunnen eventuele ziektes bij het dier niet gaan verspreiden. Ook wordt het dier onderzocht door de dierenarts van het asiel. In het asiel werken vrijwilligers om de vele dieren te verzorgen. Waar u dan aan moet denken is bijvoorbeeld het dagelijks geven van voer, het uitlaten, het kammen en het spelen met de dieren! Een dier in het asiel heeft dus zeker geen slecht leven, maar toch verlangen ze altijd naar een eigen thuis.

Wordt u het nieuwe baasje?

Wanneer u graag het nieuwe baasje wordt van een asielhond kunt u terecht bij een dierenasiel bij u in de buurt. Op de website van Zoekdierenarts.nl kunt u meer informatie vinden.