Bel de dieren ambulance!

We hebben in Nederland ontzettend veel dieren. En net als mensen, kan er van alles met deze dieren gebeuren. Hoewel wij natuurlijk vaak op onze dieren letten, kunnen huisdieren (en wilde dieren) aangereden worden of op een andere manier gewond raken of ergens vast komen te zitten. Daarnaast kunnen (huis)dieren ziek worden, vermist raken of zelfs overlijden. Gelukkig is er voor deze dieren en huisdieren net als voor mensen een ambulance. Namelijk de dieren ambulance.

Meer over de dierenambulance

Net als voor mensen is er een ambulance voor dieren. Het nummer van de dierenambulance is 144. U belt de dierenambulance als u een gewond, ziek of dood dier ziet. Als dit zo is wordt het dier namelijk snel gebracht naar een plek waar het behandeld of begraven kan worden. Daarnaast is de ambulance ook in te zetten wanneer er een (vermist) dier gevonden is en terug gebracht wordt naar huis, of bij minder noodzakelijke situaties, zoals wanneer een dier een lange reis af moet leggen naar een andere dierenarts en u hier zelf niet toe in staat bent. De dierenambulance is voor alle dieren in Nederland dus een echte redding.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dierenambulance? Ga dan naar Zoek Dierenarts. Deze website staat vol met nuttige informatie over (huis)dieren in Nederland.