Last van hangende oogleden?

Naarmate u ouder wordt kunt u last krijgen van hangende oogleden. Wanneer de oogleden te ver over uw ogen zakken kan dit vervelende klachten opleveren en moet er dan ook zeker wat aan gedaan worden. U kunt bijvoorbeeld last hebben van een zwaar of vermoeid gevoel, een vermoeide blik, slecht zien of veel last hebben van hoofdpijn. In dat geval biedt een ooglidcorrectie uitkomst.

 

Ingreep

Het uitvoeren van de ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, waar u niet veel last van zult hebben. De ingreep duurt ongeveer één uur en daarna kunt u direct weer naar huis. Voorafgaand aan de operatie zal de arts eerst het overtollige ooglid aftekenen op uw ogen, zodat de arts weet wat hij straks zal moeten verwijderen. Na het aftekenen zal u lokaal verdoofd worden, zodat de arts aan de slag kan. De overtollige huid wordt weggesneden en het ooglid wordt door middel van een onderhuidse hechting weer vastgemaakt. Na de operatie krijgt u een koelbril op tegen de zwelling en kunt u naar huis.

 

Huisartskliniek

Weten waar u een ooglidcorrectie uit kunt laten voeren? Neemt u dan eens een kijkje op de website van Huisartskliniek voor het zoeken van een arts bij u in de buurt.