Huisdier vermist; en nu?

Is uw huisdier vermist? Wat ontzettend vervelend. U bent waarschijnlijk heel erg geschrokken. Logisch. U vraagt zich af waar uw trouwe diertje gebleven is, of alles wel goed gaat en wat u kunt doen. Gelukkig is er de online website Zoekdierenarts.nl om u tips te geven en te voorzien van meer informatie. U gaat misschien direct uit van het ergste; alleen huisdieren zijn wel vaker vermist. Bijvoorbeeld doordat ze achter een ander dier zijn aangegaan en de weg naar huis niet meer kunnen vinden. Of doordat ze gewoon even behoefte hadden aan een paar dagen weg van huis. Dit komt voornamelijk voor bij katten, die toch vaak op zichzelf zijn. Geen paniek! Er is een hoop dat u kunt doen om uw trouwe viervoeter terug te vinden. 

Meld het online

U kunt via het internet vermelden dat uw huisdier vermist is. U kunt bijvoorbeeld terecht bij meldingspunten als de Dierenbescherming of Amivedi. Dit zijn sites om u te helpen uw huisdier terug te vinden. Ook zijn er vele Facebook pagina’s waar u een vermissing kunt vermelden. Vergeet vooral ook niet om te bellen met een lokaal dierenasiel of om een melding te maken bij de Dierenambulance.

Schakel hulp van de buurt in

Wellicht hebben mensen in uw omgeving, zoals de buurt, uw huisdier wel gezien. Schakel dan ook hun hulp in om uw huisdier sneller te zoeken. Ook kunt u flyers en / of posters ophangen. Wij hopen dat uw huisdier snel weer bij u terug is. In de tussentijd kunt u meer informatie en tips vinden op Zoekdierenarts.nl.